Dolj: Locuitorii comunei Urzicuta, lăsaţi fără canalizare

0
437

Localnicii din comuna Urzicuta sunt supăraţi pe autorităţile locale care le-au început cu ani in în urmă o investiţie privind reteaua de canalizare în localitate, dar pe care nu au finalizat-o nici în prezent.

Oamenii spun că nu numai abandonarea lucrarilor la reteau de canalizare este o problema, ci si la reteau de apa, localnicii se plang ca apa nu e potabila si risca sa se imbolnaveasca.

Reteaua de canalizare trebuia sa fie funcțională din anul 2021

Astfel, in anul 2020 s-au făcut probe la canalizare prin vacum urmând să se faca receptia lucrărilor, insa receptia nu a mai avut loc.  Desi trebuia sa fie funcțională din anul 2021, nici pana astazi lucrarile nu au fost finalizate.

La vremea respectiva prioritara era si este in continuare racordarea instituțiilor si a principalelor societăți la reteaua de canalizare: Scoala, Dispensar, Primărie, Grădiniță, Cămin cultural, agentii economici, dar lucrarile au ramas la stadiul din 2020, iar personalul ce trebuie să deservească lipsește. Desi statia de epurare e funcțională, aceasta duce lipsa de personal.

Lucrările  s-au efectuat in proportie de 20% pe străzile principale – 1 Decembrie – 2 km –  str Gării aproximativ 1,5 km, iar celelalte străzi secundare fiind Calea Craiovei pe aproximativ 2 km, str Sanitarului si str. Petre Udrea, aproximati 500 metri. In recepția fi inala este specificat faptul că instituțiile locale sa fie racordate la canalizare.

Inca nu stim de cate mandate are nevoie edilul pentru a finalizaza lucrarile la reteau de canalizatre, daca in cei aprope 4 ani de mandat lucarile nu au avansat nici un metru.

In timp ce in alte comune din Dolj primarii finalizeaza zeci de proiecte pe mandat, in comuna Urzicuta, in 4 ani nu s-a putut face nimic, nici racordarea principalele institurii din comuna la reteau de canalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.