Gorj: Opt percheziţii într-un dosar de înşelăciune în formă continuată/ Angajata unei instituţii de credit este suspectată că a falsificat zeci de contracte de împrumut şi a cauzat un prejudiciu de aproape 900.000 de lei

0
101

Opt percheziţii au loc, luni, în judeţul Gorj, într-un dosar de înşelăciune în formă continuată în care angajata unei instituţii de credit este suspectată că a falsificat zeci de contracte de împrumut. Prejudiciul provocat astfel este de aproape 900.000 de lei, potrivit news.ro.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au anunţat că, luni dimineaţa, au loc opt percheziţii în localităţile Târgu Jiu, Rovinari, Băleşti, Corneşti şi Peştişani, într-un dosar de înşelăciune în formă continuată şi alte infracţiuni.

Anchetatorii au precizat că sunt făcute cercetări cu privire la trei persoane.

”Suspecta A.R., în calitate de operator ghişeu în cadrul Asociaţiei C.A.R.L. cu punct de lucru în municipiul Târgu Jiu, în cursul anului 2023, până în luna ianuarie 2024, a întocmit în fals un număr de 63 de contracte de împrumut pe numele a 53 de persoane de pe raza judeţului Gorj, folosindu-se în acest sens de documente falsificate, respectiv adeverinţe de venit, cupoane de pensie şi acte de identitate, puse la dispoziţie de către suspecţii B.R.A. şi I.V.A., modalitate prin care a indus în eroare reprezentanţii instituţiei de credit în scopul de a obţine pentru sine şi pentru ceilalţi doi suspecţi un folos patrimonial injust, fiind produs un prejudiciu în sumă de 886.050 lei”, au arătat procurorii.
Femeia este cercetată pentru săvârşirea, în formă continuată, a infracţiunilor de înşelăciune (63 de acte materiale), fals material în înscrisuri oficiale (139 de acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată (551 de acte materiale) şi fals informatic (63 de acte materiale).
Celelalte două persoane sunt cercetate pentru complicitate la înşelăciune în formă continuată.  Anchetatorii au găsit la locuinţa femeii mai multe documente falsificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.