Percheziții la o rețea de artiști care au sifonat sume uriașe în timpul pandemiei de Covid-19

0
27

Poliţiştii au făcut, joi dimineaţă, 12 percheziţii în judeţele Dâmboviţa, Argeş, Prahova, Constanţa, Bacău şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar de înşelăciune în care mai multe persoane sunt suspectate că au obţinut indemnizaţii de la AJPIS Dâmboviţa, pe baza unor documente false prin care se arăta că activitatea artistică a fost afectată de pandemia de COVID-19. Prejudiciul în acest dosar depăşeşte 500.000 de lei.

”La data de 9 martie ac, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, au pus în aplicare 12 mandat de percheziție domiciliară, respectiv 5 în județul Dâmbovița, 3 în județul Argeș și câte unul în județele Prahova, Constanța, Bacău și municipiul București.

 

Vor fi puse în executare 15 mandat de aducere, urmând ca persoanele depistate să fie conduse la audieri.

 

Din investigațiile efectuate a reieșit că, în perioada noiembrie 2020 – iunie 2021, cu ajutorul unui patru administratori ai unor societăți comerciale, ar fi fost întocmite în fals contract de prestări servicii.

 

Prin intermediul acestor documente, s-ar fi atestat în fals că, în contextul Pandemiei de COVID-19, ar fi fost afectată activitatea artistică, iar, astfel, ar fi fost obținute indemnizații ale Agenției Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița.

 

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 560.000 de lei.

 

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declarații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.